Amazon testib kullerdroone USA asemel Kanadas

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazon Prime Air kullerdroon
Amazon Prime Air kullerdroon Foto: Amazon

Internetikaubamaja Amazon testib droonidega pakkide kojusaatmist Kanadas Briti Kolumbia provintsis, kirjutab The Guardian.

Amazoni tegevdirektor Jeff Bezos kuulutas juba 2013. aasta lõpus USA telesaates «60 minutit», et ettevõte eksperimenteerib droonidega, mis toimetavad paki poole tunniga sihtkohta. Paraku ei ole lennundusreeglid ja -seadused tehnika arenguga käsikäes käinud.

Amazoni teatel ei ole nad nõus ära ootama seda aega, millal USA võimud jõuavad ettevõtte droonide kasutamise legaliseerimiseks üksmeelele. Nimelt on USA lennuameti hinnangul riigi õhuruum unikaalselt kompleksne, mistõttu on droonide kommertskasutuse katsetamisele seatud hulk rangeid piiranguid. Nii Kanada, kui ka mitmed Euroopa riigid on vaatamata tihedale õhuliiklusele siiski lubanud droonide suuremahulisi testimisi ning kommertslende.

Suurem osa Kanadas läbi viidavatest testidest puudutavad kõige tavalisemaid olukordi - tõketest möödumist ning ohutusprotseduure. Amazon on varasemalt teatanud, et ei tule enne välja tõeliselt uue prototüübiga, kui pole täiesti kindel, et suudab luua ohutu ning keskkonda säästva masina.

Isegi kui testid peaks lõppema positiivsete tulemustega, on Amazoni kullerdroonide koduturul tegutsemine siiski vägagi suure küsimärgi all - praeguste USA lennuameti nõudmiste järgi peavad kommertskasutuses droonid olema nende lennutajate nägemisulatuses, mis teeb Amazon Prime Air droonide kasutamise pakkide kojusaatmise eesmärgil mõttetuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles