Soros on valmis Ukrainasse miljardi investeerima

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljardär George Soros on valmis Ukrainasse investeerima - kui lääne poliitikud aitavad ta riske maandada.
Miljardär George Soros on valmis Ukrainasse investeerima - kui lääne poliitikud aitavad ta riske maandada. Foto: Pascal Lauener / Reuters

Ungari päritolu miljardär George Soros rääkis Austria ajalehele Der Standard, et on valmis investeerima Ukrainasse miljard USA dollarit, kui lääneriigid aitavad poliitilise riski maandamisega.

«Lääs saaks aidata Ukrainat investoritele atraktiivsemaks muuta,» ütles Soros. «Vaja on kindlustust poliitilise riski vastu. See võiks olla sildfinantseerimise vormis, ELi intressimääradega, null-tasemel.»

«Mina olen valmis. Mul on konkreetsed investeerimisideed, näiteks põllumajanduses ja infrastruktuuris. Mina paneks sisse miljard dollarit. See peaks tooma kasumit, minu fondile oleks see kasulik. Aga eraalgatust peaks toetama tugev poliitiline juhtimine,» rääkis Soros ajalehele.

Soros, kes kogus suurema osa oma varandusest 1990ndatel Briti naela languse peale panustades, rääkis ajalehele veel, et Kreeka eurotsoonist lahkumise tõenäosus on üks kolmandik. Mullu pidas ta selle sündmuse tõenäosust kõrgemaks – 50:50.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles