Estonian Airi kahjum kujunes mullu kavandatust suuremaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk Embraer 170.
Estonian Airi lennuk Embraer 170. Foto: Toomas Huik

Restruktureerimiskava kohaselt lootis Estonian Air mullu viia oma kahjumi 3 miljonile eurole, ettevõtte juhatuse esimehe Jan Palméri sõnul tuli kahjum aga suurem.

«Tahtsime esialgses kavas vähendada aastakahjumi 3 miljoni euroni, mis oli kooskõlas restruktureerimisplaaniga. Kuid tulemused kujunesid loodetust nõrgemaks,» ütles Palmér intervjuus BNS-ile.

Kui 2013. aastal tegeles lennufirma kõigi mittevajalike tegevuste kokkutõmbamisega ja 2014. aastal oodati Palméri sõnul sellest tulenevalt positiivseid tulemusi, algas mullu Ukraina kriis ja suurenes ka konkurents ettevõtte pakutavatel sihtkohtadel.

«Kogu meie ida-suunaline tegevus oli maas ja tegelikult oli Kiiev meie jaoks väga edukas liin. See küll ei kadunud ära, aga vähenemine oli väga suur,» ütles ta.

«Lisaks sellele on konkurents oluliselt suurenenud. Lufthansa lisas lendude sagedust Tallinna ja Frankfurti vahel ja väga odavate hindadega, mis mõjutab ka meie lennuliinide tulemusi suurematesse sõlmlennujaamadesse. Vilniuse liinil hakkas lendama Air Lituanica. See oli meie jaoks varasemalt väga hea liin, aga nüüd on seal kaks operaatorit ja liiga palju sagedusi,» tõdes ta.

«Seega olid meil 2014. aastal uued väljakutsed, mida ei olnud 2013. aastal ja minu eelnevalt püstitatud eesmärgid jäid mullu saavutamata,» märkis Palmér. Kuna lennunduses on praegu keerulised ajad, siis oli möödunud aasta Palméri sõnul ettevõttele kahjumile vaatamata täitsa hea.

Lennufirma Estonian Air 2014. aasta üheksa kuu müügitulu oli 52,2 miljonit ja kahjum 6,4 miljonit eurot, 2013. aasta samal perioodil oli ettevõtte müügitulu 55,4 ja kahjum 6 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles