IRA ähvardab rünnata briti pankureid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni kesklinn
Londoni kesklinn Foto: Reuters

Iiri rahvaarmee, IRA ähvardab rünnata Briti pankureid ja nende ettevõtteid, kuna rühmituse sõnul teenivad pankurid sotsiaalse eliidi huve miljonite ohvrite arvelt.

The Guardianile antud intevjuus kinnitasid Iiri grupeeringu juhid, et sihtmärgid Inglismaal on neile prioriteediks. Rõhutamaks vaenulikkust pankade vastu mõlemal pool Iirimaa piire nimetasid rühmituse juhid pankureid kurjategijateks. Samas tõdesid grupeeringu juhid, et neil on olemas kogemused suurte finantskeskuste, nagu näiteks Londoni kesklinn, ründamiseks.

«Briti pankurite ja institutsioonide roll, mida nad teenivad Suurbritannia kolonialistlikus ja kapitalistlikus süsteemis ei ole jäänud tähelepanuta. Ärgem unustagem, pankurid on poliitikute lähedased naabrid enamik inimesi saab sellest aru: pankurid toetavad poliitikuid. Poliitikud lunastavad välja pankurid, kes maksavad endale suuri boonuseid ning laenavad raha tagasi riigile suurte intressidega, » vahendab The Guardian IRA sõnavõttu.

Julgeolekuallikad Põhja-Iirimaal toovad aga välja, et hetkel ei ole IRA-l logistilisi võimalusi, mis olid varasematel IRA rühmitustel. Seega ei ole oodata pommiplahvatusi, mis sarnaneksid 1990. aastate alguses Londoni kesklinna šokeerinud plahvatustele või Canary Warfi linnaosa pommiplahvatustele 1996. aastal.

Kuigi IRAl on juurdepääs lõhkeainetele ei ole tõenäoline, et nad hakkaksid lähiajal suurte lõhkamistega tegelema.

Guardiani sõnul kinnitasid IRA juhid, et tulevased rünnakud keskenduvad sõjaväelistele, poliitilistele ja majanduslikele sihtmärkidele.

IRA ei ole nõus asuma läbirääkimistele. Kui läbirääkimised toimuksid, peaksid need rühmituse sõnul keskenduma Suurbritannia okupatsioonile Iirimaal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles