St. Peter Line plaanib peagi uue laeva tellida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
St.Peter Line'i reisiparvlaev «Princess Anastasia».
St.Peter Line'i reisiparvlaev «Princess Anastasia». Foto: Andres Haabu / Postimees

Vene laevafirma St. Peter Line kavandab uue laeva ehitamist ja tegeleb praegu finantseerimisvõimaluste otsimisega.

«Aasta tagasi alustasime uue laeva projektiga. Me ei ole veel laeva tellinud, kuid oleme loonud uue laeva mudeli,» ütles ettevõtte tegevdirektor Sergei Kotenev BNSile.

«Aasta tagasi valmis uue laeva dokumentatsioon ja otsime selle ehituseks võimalusi, võttes arvesse ka majandusolukorda. Oleme praegu tegelenud ehituse finantseerimise küsimustega,» märkis ta.

Kotenevi sõnul ei ole praegu teada, milliselt laevaehitajalt alus tellitakse, ega ka see, kas uus laev hakkab sõitma LNGga. «Kõik sõltub turuolukorrast,» lisas Kotenev.

Kotenevi ütles, et uus laev saab olema senistest suurem. «Uus laev saab olema veidi pikem kui 200 meetrit,» ütles Kotenev ja lisas, et selle pikkust võiks võrrelda näiteks Tallinki Baltic Queeniga, millel on pikkust 212 meetrit. 2007. aasta aprillis tellitud Tallinki Baltic Queen läks maksma 160 miljonit eurot.

Ettevõtte juhi sõnul ei ole praegu veel otsustatud, kas uus laev asendab ühe praegu kasutusel olevatest laevadest või võetakse see lihtsalt kolmanda laevana kasutusele.

Kotenev ennustab Läänemerele ka reisijate arvu kasvu. «Reisijate hulk Läänemerel kasvab. Meie promome välisturistidele kogu Balti regiooni kui terviksihtkohta, eriti Aasia turistidele, sest Aasia turg on kiire kasvuga turg,» ütles ta.

St. Peter Line on Vene laevafirma, mis opereerib Tallinna, Helsingi, Stockholmi ja Peterburgi vahel praegu kahe laevaga. Kahest laevast suurim on 177-meetrine Princess Anastasia, teine laev on 166-meetrine Princess Maria. St. Peter Line asutati 2010. aastal ja tänavu tähistab ettevõte viiendat tegevusaastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles