Merkel ja Laar: eelarve tasakaal tasub kirjutada põhiseadusesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi põhiseadus.
Eesti Vabariigi põhiseadus. Foto: Toomas Huik.

Brüsselis toimunud Euroopa Rahvapartei (EPP) tippkohtumise raames arutasid Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ja IRLi esimees Mart Laar eelarvetasakaalu kirjutamist põhiseadusesse.

Merkel ja Laar arutasid olukorda Euroopas ning selle ees seisvaid väljakutseid, millest üheks suuremaks peeti pääsemist ähvardavast võlakriisist, mida süvendavad demograafilised probleemid.

Merkeli kinnitusel on üheks võimaluseks eelarve tasakaalu kirjutamine põhiseadusesse, mida Saksamaa on just teinud. Tema sõnul on see samm Saksamaal end õigustanud, aidates korda saada eelarved ja tõstes üldist kindlust tuleviku suhtes.

Laar tutvustas Merkelile IRLi ettepanekut täiendada Eesti põhiseadust eelarve tasakaalu nõudega. Merkel ja Laar leidsid, et kuna selle teema vastu tuntakse hetkel huvi laiemalt Euroopas, tuleks seda ka Euroopa Rahvaparteis edaspidi tõsiselt arutada.

«Hetkel oleme koalitsioonipartneri Reformierakonnaga kokku leppinud selles, et viime

eelarve tasakaalu käsitlevad punktid eelarve baasseadusesse, kuid kindlasti jätkame

arutelu selle üle, et need ka põhiseadusele lisada,» lausus Laar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles