Nafta hinnapõhi ei pruugi veel käes olla

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nafta tootmine Odessas, Texase osariigis USAs.
Nafta tootmine Odessas, Texase osariigis USAs. Foto: SCANPIX

Peale eilset tõusu hakkasid naftahinnad täna taas langema, sest mure Lähis-Ida naftatarnete üle hakkas leevenema. Riskifondide juhtude sõnul jäävad naftahinnad volatiilseks ja võivad langeda isegi kuni 30 dollarini.

«Ma usun, et võime näha 30 dollarilist naftahinda, ent aasta lõpuks on naftahind taas 50 dollarit,» sõnas Pierre Andurand, kes ennustas naftahinna liikumisi õigesti aastal 2008, väljaandele CNBC.

Brenti toornafta oli reedel 58,15 dollarit barrel, mis on neljapäevasest hinnast 1,22 dollarit madalam.

Nafta hind on üheksa kuu tagusega võrreldes kõvasti odavnenud ning olukord jääb heitlikuks. «Olukorda on raske hinnata, sest see jääb volatiilseks,» ütles Andurand. Ta ütles, et saudid ei pruugi tootmist niipea vähendada, sest tänu reservidele suudavad nad madalaid hindu teistest kauem taluda. 

Smith&Williamsoni partner Mark Swain sõnas, et nafta hind on väga kõikuv. «Kas see läheb tagasi 80 või 90 dollari juurde? Isegi tooraineeksperdid ei suuda seda öelda. See on miski, mille pärast ma muretsen, sest ma ei suuda seda ennustada,» tähendas Swain. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles