Tankistid käivad ühtede ja samade notarite juures

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Variisikud ja libalikvideerijad, kes tekitavad Eesti riigi ja ettevõtjate rahakotti augu, eelistavad pabereid vormistada ühtede ja samade notarite juures. 

Äripäev töötas läbi ligi kahe tuhande ettevõtte digitaliseeritud äridokumendid ja avastas, et suurimate maksuvõlglaste tee viib dokumentide vormistamiseks enamasti ikka ja jälle ühtede ja samade notarite uste taha.

Notarite Koja vastne esimees Tarvo ­Puri ei näe midagi kummalist selles, et vari­isikud ühtesid ja samu notareid eelistavad, sest likvideerijad on harjunud käima ühe notari juures. 

Näiteks Eesti tuntuim firmade likvideerija Kalev Sakjas murrab haruharva truudust notar Jaan Hargile, kes on vähemalt 96 korral kinnitanud Kalev Sakjase tehinguid erinevate osaühingutega. Hargi polnud nõus Äripäevale intervjuud andma, ent kirjutas, et notari teenuse kasutajal ei tohiks olla vahet, millise notari juures ta oma toimingut teeb. 

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles