Koda: miinimumpalga saajad ei liigitu päriselt kategooriasse «ajud»

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelyn Sepp
Evelyn Sepp Foto: Erlend Štaub

Teenusmajanduse koda tõstatas oma Facebooki leheküljel küsimuse, kuidas koalitsioonilepingu läbirääkijad kavatsevad lahendada nutikate töökohtade probleemi.

«Nii ebamugav kui seda välja öelda ka ei ole, siis a la miinimumpalga saajad ei liigitu päriselt kategooriasse «ajud», kelle puuduse käes Eesti ettevõtjad vaevlevad,» seisab postituses. «Jah, see on oluline grupp meie tööturul osalejatest, kuid majanduskasv tuleb mujalt - sellest, mida saab kallilt müüa maailmaturul, mis on nutikas ja mida teevad väga hea ettevalmistusega spetsialistid seal, kus ei konkureeri odavava tööjõu peale, mida Eestis tegelikult ka enam ammu pakkuda ei ole.»

Nii küsibki Teenusmajanduse koda: «Küsimus ikka koalitsioonilepingu üle läbirääkijatele - mis on teie pakkumine, lahendused ja arusaam sellest, kuidas sellised töökohad Eestisse tekivad, mis ka majandust käivitavad?»

Teenusmajanduse Koda on vabatahtlik teenusmajanduse-, sh. disaini-, tehnoloogia-, konsultatsiooni-, õigus- ja loomevaldkondade ettevõtteid ühendav organisatsioon. Koja tegevjuht on Evelyn Sepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles