Šveitslased äratavad ellu kuulsa Itaalia sportautobrändi

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taanlase Henrik Fiskeri ettekujutus uuest De Tomasost.
Taanlase Henrik Fiskeri ettekujutus uuest De Tomasost. Foto: Repro

Šveitsi investeerimisfirma L3 Holdings ostis aastaid virelenud Itaalia sportautobrändi De Tomaso ja kavatseb kuue aasta pärast Torinos 4500 autot aastas tootva tehase püsti panna.

L3 Holdings ostis läinud nädalal De Tomaso 2,1 miljoni USA dollariga, edestades võistupakkumises Hiina ettevõtet Consolidate Ideal TeamVenture ja Itaalia firmat Eos Group, teatas Saksa autouudisteportaal Auto Motor und Sport.

L3 plaanib ehitada Torinosse uue De Tomaso tehase, kus saaksid tööd 360 inimest. Toodangumahuks on plaanitud 4500 autot aastas. Esimene mudel saab olema keskmootoriga kupee, nagu sportautobrändile kohane.

Argentiina võidusõitja Alejandro De Tomaso asutatud omanimeline sportautomark on üks neljast kuulsast Itaalia sportautotootjast Ferrari, Maserati ja Lamborghini kõrval. Viimastel aastatel pole De Tomaso käsi aga just kõige paremini käinud. 2004 läks ettevõte pankrotti ja pankrotipesast ostis selle endine Fiati tippjuht Gian Mario Rossignolo. Rossignolo lubas esitleda uut mudelit, kuid läks 2012 hoopis kohtu alla riigi raha raiskamise eest ning De Tomaso tuhat töötajat jäid tööta.

Mullu postitas tuntud Taani autodisainer Henrik Fisker oma lehele LinkedInis uue De Tomaso kupee disaini, väites selle olevat näpuharjutuse. Portaalis jalopnik.com ent spekuleeritakse, et Fiskeri «näpuharjutuse» ja äsjase ostutehingu vahel on seos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles