Uuring: suurima hüvena oodatakse tööandjalt ausust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuring: suurima hüvena oodatakse tööandjalt ausust
Uuring: suurima hüvena oodatakse tööandjalt ausust Foto: PantherMedia

Personalitarkvara arendava ettevõtte 15Five poolt USAs läbi viidud uuringu järgi on töötajate jaoks oluliseimaks tööandjalt oodatavaks hüveks aus suhtluskeskkond.

Lausa 81 protsenti tuhandest küsitlusele vastanud täiskohaga töötajast leidsid, et liituks pigem ettevõttega, mis väärtustab esmajärjekorras “avatud suhtlust”,  kui firmaga, mis pakub muid hüvesid nagu sportimisvõimalused, tasuta lõunasöögid või kõrgetasemeline tervisekindlustus.

Seejuures hindasid ainult 15 protsenti töötajatest oma praeguse tööandja loodud töökeskkonda aususe seisukohast  ”väga heal” tasemel olevaks.

Eriti oluliseks peavad avatust just noorema põlvkonna töötajad. 18-34 aastaste seas pidasid ausat töökeskkonda esmatähtsaks 84 protsenti vastanutest. Näiteks 51-69 aastaste seas oli selleks osakaaluks 77 protsenti.

23 protsenti töötajatest leidsid, et nende ülemustel puuduvad vajalikud suhtlusoskused,  24 protsendi väitel on ülemused liiga hõivatud, et neid ära kuulata ning 31 protsendi vastanute hinnangul ei ole neil võimalik ülemustega täiesti ausalt ja läbipaistvalt suhelda.

Seejuures  mõjutab vähene avatus ka töötajate aktiivset panust ettevõtte tulemuste edenemisesse –  40 protsenti küsitlusele vastanutest tunnistasid, et teevad ettepanekuid oma töörolli või –ülesannetega seotud parandusteks vaid paar korda aastas või veel harvem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles