Google: meie nutiprillide projekt pole surnud

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google Glass 2
Google Glass 2 Foto: zdnet.com

Google´i nõukogu esimees Eric Schmidt ütles Wall Street Journalile, et Google´i nutiprillide projekt Google Glass ei ole mitte mingil juhul lõpetatud.

Ettevõte teatas käesoleva aasta jaanuaris, et peatas kantava tehnoloogia tootmise ning Glassi varajatele kasutajatele mõeldud projekti nimega Explorer.

Ehkki jaemüük lõpetati, saavad arendajad ja ettevõtted endiselt nutiprille osta. Google on nutiprillide arendustiimist moodustanud eraldi osakonna, mida juhib eelmise aasta algul ostetud start-upi Nest asutaja Tony Faddell.

Schmidti sõnul on järgmiseks sammuks Google Glassi kasutajatele ette valmistamine.

"Google´i jaoks on tegu väga suure ja fundamentaalse platvormiga. Me lõpetasime Exploreri programmi, mille järel ajakirjanduses väideti, et lõpetasime kogu Glass projekti, kuid see ei vasta tõele,“ rääkis ta Wall Street Journalile.

"Riskide võtmine on Google´ile omane ning meil ei ole mingit plaani Glassiga lõpetada. Me ei ole pettunud.See oleks sama nagu näidata üles rahulolematust  meie isesõitvate autode projekti vastu, kuna praegusel hetkel ei saa ma sellega sõita. Need asjad võtavad aega."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles