Brüsseli taksojuhid ründasid Uberi kolleege

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brüsseli taksojuhtide Uberi-vastasel demonstratsioonil osaleja.
Brüsseli taksojuhtide Uberi-vastasel demonstratsioonil osaleja. Foto: Dirk Waem / AFP

Läinud nädalavahetusel sattusid Uberi taksojuhid ja nende kliendid Belgia pealinnas ametivendade füüsilise rünnaku alla.

Vähemalt kahekümnel puhul blokeerisid kohalikud taksojuhid Uberi autosid, kui nood kliente peale võtta üritasid. Lisaks loobiti tooreid mune ja jahu ning tiriti reisijaid välja tänavale, kirjutab Wall Street Journal.

Uberi pressiesindaja Ben Novaki sõnutsi oli ilmselt tegemist seni kõige intensiivsema vägivaldse rünnakuga üheainsa õhtu jooksul.

Brüsseli taksojuhtide ametiühingu esimees Constantin Tsatsakis kinnitas, et Uberi kirjeldused toimunust on liialdatud. Tema sõnutsi olid vaid neli taksojuhti mune ja jahu Uberi autodesse loopinud, kui neil ei õnnestunud sundida politseinikke Uberi juhte arreteerima.

«Agressiooni ei toimunud,» selgitas ametiühingujuht, tunnistades, et taksojuhid «konfiskeerisid» Uberi juhtide mobiiltelefone, et nood ei saaks teha oma tööd. Sarnaseid intsidente tuli lõppenud nädalal ette ka Amsterdamis.

Califormia idufirma Uber on pööranud pea peale Euroopa ülimalt reguleeritud taksoturu ning langenud sellest tulenevalt tugeva tagakiusamise ohvriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles