Tsipras hoiatas Merkelit «võimatu» võla eest

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras. Foto: SCANPIX

Kreeka peaminister Alexis Tsipras on hoiatanud Angela Merkelit, et Ateenal on «võimatu» teenindada eelseisvatel nädalatel oma võlakohustusi, kui Euroopa Liit lähiajal abiraha üle ei kanna.

Kiri läks teele vahetult enne seda, kui Merkel nõustus kohtuma Tsiprasega ELi hiljutise tippkohtumise kuluaarides ning kutsus ta täna (esmaspäeva) õhtuks Berliini külla.

Kreekal võib minna märtsi lõpus raskeks pensionimaksete ja palkadega ning juba enne aprilli lõppu ähvardab riigil lõppeda raha, Kirjutab Financial Times.

Kirjas, mille koopia on Financial Timesi valduses, hoiatab Tsipras, et tema valitsus on sunnitud valima, kas maksta laene – peamiselt Rahvusvahelisele Valuutafondile – või jätkata sotsiaalmaksetega.

«Selle kirjaga panen ma teile südamele, et te ei laseks väikesel sularahavoo probleemil ja teatud «institutsioonilisel inertsil» muutuda suureks probleemiks Kreekale ja Euroopale,» kirjutas Tsipras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles