Evestus: kohus kinnitas Suklese kuriteokahtlust

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiprokurör Steven Hristo Evestus.
Riigiprokurör Steven Hristo Evestus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ehkki Tallinna ringkonnakohus vabastas täna oma äripartneri mõrvale kihutamises süüdistatava Andrus Suklese vahi alt, kinnitas kohus tema varasemat kuriteokahtlust ja uurimine jätkub.


Riigiprokuröri Steven-Hristo Evestuse sõnul muutis Tallinna ringkonnakohus täna Andrus Suklese kohta rakendatud vahistamise tõkendit ja leidis, et ta tuleb kohe vabadusse lasta.

Nimelt leidis kohus, et varem karistamata isiku suhtes puuduvad vahistamise alused ja pole põhjust arvata, et ta vabaduses jätkab kuritegude toimepanemist. «Juhul, kui Sukles siiski jätkab kuritegusid või tekib tema suhtes selline kahtlus, võib prokuratuur uuesti tema vahistamist taotleda,» lisas Evestus.

«See, et kohus leidis, et Suklesel lasub põhjendatud kuriteokahtlus, näitab, et prokuratuur on õigel teel ja kriminaalmenetlus pole kuidagi kallutatud olnud, nagu on spekuleeritud,» selgitas Evestus.

Ta lisas, et suures osas on kriminaalmenetluse käigus olulised tõendid juba kogutud ja kuu-pooleteise jooksul peaks saama Andrus Suklesele süüdistus esitada.

Esialgne vahistamine oli riigiprokuröri sõnul põhjendatud, sest Suklese varasem konspiratiivne käitumine oli andnud alust arvata, et ta võib jätkata kuritegude toimepanemist ja muuta kriminaaluurimise keeruliseks.

«Leidsin, et inimese kinnipidamine, kes tellib tänavalt raske esimese astme kuriteo, on vajalik ja sellega nõustus ka esimese astme kohus. Iseasi, kas see ka nüüd, kolm nädalat hiljem põhjendatud on,» rääkis Evestus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles