Kreeka asepeaminister: EL ja IMF ei lase meil valitseda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka lipp parlamendihoonel Ateenas.
Kreeka lipp parlamendihoonel Ateenas. Foto: SCANPIX

Kreeka asepeaminister Ioannis Dragasakis süüdistas riigi kreeditore Euroopa Liitu ja Rahvusvahelist Valuutafondi (IMF) valitsuse töö tõkestamises ja tunnistas riigi likviidsusprobleemi.

«Nad ei lase meil valitseda,» sõnas Dragasakis kolmapäeva hilisõhtul telekanalile Alpha TV, vahendab BNS.

Kreeka peaminister Alexis Tsipras kohtub neljapäeva õhtul Euroopa Ülemkogu kõrvalt Prantsusmaa ja Saksamaa liidri ning Euroopa Liidu tippametnikega, et arutada Kreeka abiprogrammi tingimuste leevendamist.

Peaminister soovib uuesti läbi rääkida Kreeka 240 miljardi euro suuruse rahvusvahelise abipaketi tingimused, kuid mitu EL-i liikmesriiki, sealhulgas mõjuvõimas Saksamaa, nõuavad Ateenalt kreeditoridele antud lubaduste täitmist.

Leppe puudumisel hoiduvad laenuandjad hetkel lubatud summade väljamaksmisest. "Meil on likviidsusprobleem," sõnas Dragasakis.

«Me pole saanud laene augustist alates, kuid tasume (hetkel) kõik oma võlakohustused.»

«Laenude maksmise raha võetakse majandusest ning see tekitab lämbumist,» lisas ta.

Lisaks neljapäevasele kohtumisele külastab Tsipras esmaspäeval ka Berliini, kus teda ootavad neljasilmakõnelused Saksa kantsleri Angela Merkeliga.

Kreeka võib muutuda maksejõuetuks juba sel reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles