Juncker: olen Kreeka osas murelik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras ja Euroopa Komisjoni president Jean Claude Juncker.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras ja Euroopa Komisjoni president Jean Claude Juncker. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni president Jean Claude Juncker tunnistas, et paigalseis Kreeka abipaketi osas teeb talle muret.

«Kreeka osas olen ma endiselt murelik,» ütles Juncker kolmapäeval Brüsselis antud pressikonverentsil.

«Ma ei ole rahul seni astutud sammudega ja sooviksin, et kõik osapooled võtaks ennast kokku,» rääkis Juncker ühisel pressikonverentsil koos Prantsuse peaministri Manuel Vallsiga.

Kreeka saavutas veebruaris Euroopa Liidu ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) 240 miljardi euro suuruse laenuprogrammi pikendamise nelja kuu võrra, ent ei ole saanud järgmist laenumakset, sest laenuandjad soovivad eelnevalt heaks kiita Kreeka valitsuse reformipaketi ning saada valitsuselt kinnituse, et see järgib varasemate valitsuste antud reformilubadusi.

Kreeka valitsuse viivitamine nõustuda laenuandjatega varasemalt sõlmitud kokkulepete täitmisega on kasvatanud Euroopa Liidus rahulolematust Ateena tegevusega.

Kreeka peaminister Alexis Tsipras kohtub neljapäeva õhtul Prantsusmaa ja Saksamaa liidri ning Euroopa Liidu tippametnikega, et arutada Kreeka abiprogrammi tingimuste leevendamist.

«Peaminister Tsiprase soovil kutsub EL-i president Donald Tusk neljapäeva õhtuks pärast Euroopa Ülemkogu kokku kohtumise Kreeka küsimuses, millest võtavad osa Saksa kantsler Angela Merkel ja Prantsuse president Francois Hollande,» lausus Tuski pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles