GM paneb Vene tootmise kokku, toob Opeli turult ära

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opel Astrate koostamine General Motorsi tehases Peterburis.
Opel Astrate koostamine General Motorsi tehases Peterburis. Foto: Vadim Zhernov / ITAR-TASS

General Motors teatas täna, et sulgeb oma Peterburi tehase, peatab Chevrolet'de koostamise GAZi tehases ning lõpetab Opelite müügi Venemaal.

«Selle otsusega väldime märkimisväärseid investeeringuid turule, mille kaugema tuleviku väljavaade on väga ebamäärane,» ütles ettevõtte president Dan Ammann täna pressiteate vahendusel.

GMi tehas Peterburis lõpetab tootmise tänavu aasta keskel. Samal ajal lõpetatakse ka Chevrolet'de koostamine GAZi tehases. Detsembriks tuuakse Vene turult ära Opel.

GM jääb Venemaal tegutsema vaid kõrgema hinnaklassi autodega, nagu Cadillac ja osa USAs ehitatud Chevrolet' mudeleid - Camaro, Tahoe ja Corvette. Samuti jätkab Chevrolet Niva tootmist GMi ja Avtovazi ühisettevõte.

«Meil on puudu asjakohane lokalisatsiooniaste tähtsamatel Vene turu sõiduautodel ning praegune turuolukord ei õigusta suuri investeeringuid lokalisatsiooni,» sõnas Opeli juht Karl-Thomas Neumann.

GMi teatel läheb Vene turult lahkumine ettevõttele maksma 600 miljonit USA dollarit ühekordset kulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles