Hiina ja India – parimad tööturud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur Hiina müür
Suur Hiina müür Foto: AFP / Scanpix

Manpoweri korraldatud uuringu kohaselt on kõige optimistlikum tööturg Hiinas ja Indias, kõige väiksem võimalus tööd leida on aga Kreekas.

Manpoweri uuringu kohaselt kavatsevad tööandjad 28 piirkonnas 36st suurendada selle aasta oktoobri ja detsembri vahelisel perioodil oma töötajate arvu. Uuringus küsitleti 62 000 tööandjat üle maailma, vahendab Forbes.

Kõige optimistlikumalt vaatavad tulevikku tööandjad Hiinas, kus võimalus tööd leida oli uuringu kohaselt 51 protsenti. Samuti oli optimistlik India.  Tööandjad olid optimistlikud kogu Aasias, erandiks oli vaid Jaapan, kus võimalus leida tööd oli alla 10 protsendi.

Euroopas ja Ameerikas olid väljavaated väiksemad. Kõige rohkem plaanisid uusi töötajaid palgata Saksamaa ettevõtted ning kõige kehvemas olukorras olid tööotsijad Kreekas. Sealne tööandjate optimism oli väikseim alates 2008. aasta teisest kvartalist, mil selline uuring esimest korda tehti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles