Maanteeamet: Eesti Teed tuleks kiiresti erastada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teetööd.
Teetööd. Foto: Marko Saarm / Sakala

Maanteeameti juht Aivo Adamson ütles tänasel teedekonverentsil, et AS Eesti Teed tuleks kiiresti erastada.

«Eesti Teed tuleb kiiresti erastada, sest see pole praegu terve konkurents. Teame maanteeametis hästi hooldustööde hindasid ja miks need on kallimad, kuigi kvaliteedil ei olegi väga vahet, aga kust on siis kett katki,» ütles maanteeameti juht Aivo Adamson konverentsil paneeldiskussioonil.

Sama meelt oli ka Eesti Asfaldiliidu ja Lemminkäinen Eesti ASi juhatuse esimees Sven Pertens. «Usun, et see ettevõte tuleks kiiresti ära erastada. Riik peaks selle ettevõtte andma erakätesse ja kokkuvõttes säästaks sellega raha,» ütles ta.

Tarmo Olgo riigikontrollist lisas, et riigikontroll on korduvalt käsitlenud, kui palju peaks riik äriühinguid omama.

Olgo sõnul vajas riik omanikuna hooldustöid tellides informatsiooni, kas konkursil pakutavad hinnad on õiged. «Hooldused on toimunud juba vast kümmekond aastat ja selle ajaga peaks see selge olema küll, et mis tee maksab ja kas hinnad on õiged,» lisas ta.

«See on poliitilise tasandi otsus, aga meie majas pole seda teemat enam väga tõsiselt arutatud,» ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete juht Rasmus Ruuda BNSile. «Eks see mõnikord käib ikka aruteluteemana läbi, aga konkreetset plaani selle kohta ei ole. Seda peab küsima tulevaselt ministrilt.»

AS Eesti Teed hooldab riigimaanteid Lääne-Virumaa, Võru, Tartu, Saare ja Pärnu maakonnas maanteeametiga sõlmitud hooldelepingu alusel. Ettevõtte 2013. aasta käive ulatus ligi 29,1 miljoni euroni ja kasum 3,5 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles