Rinkēvičs ei näe põhjust seostada Vene manöövreid ELi sanktsioonidega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti välisminister Edgars Rinkēvičs.
Läti välisminister Edgars Rinkēvičs. Foto: Dzhavakhadze Zurab / ITAR-TASS

Euroopa Liidu eesistujamaa Läti välisminister Edgars Rinkēvičs ei näe põhjust seostada Venemaa praegusi sõjalisi manöövreid EL-i Venemaale kehtestatud sanktsioonidega.

«Ei, ma ei arva, et nende sõjaliste manöövrite ja sanktsioonide vahel on seos. Ei. Sanktsioonid on vahend, mida kasutame osapoolte julgustamisel Minski lepete austamiseks ja Ida-Ukraina kohapealse olukorra stabiliseerimiseks,» sõnas Rinkēvičs teisipäeval, vahendab BNS. 

«Ma ei arva, et sel neljapäeval ja reedel toimuval EL-i tippkohtumisel näeme ette uute sanktsioonide kehtestamist nädala lõpuks,» lisas ta.

Esmaspäeval teatas Vene kaitseminister Sergei Šoigu, et president Vladimir Putin andis korralduse lahinguvalmiduse kontrolliks Põhjalaevastikule, mõnedele Lääne sõjaväeringkonna üksustele ja õhudessantvägedele. Lahinguvalmiduse kontroll hõlmab 38 000 sõjaväelast ning leiab aset 16.-21. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles