Koalitsioonikõneluste lauale jõudsid maksuerisuste kaotamine ja kütuseaktsiisi tõus

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksud
Maksud Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Eile jõuti koalitsioonikõnelustel ka lubaduste võimalike katteallikateni ning Reformierakonna poolt pandi lauale mitmete maksuerisuste kaotamine ja kütuseaktsiisi tõstmine.

Postimehele teadaolevalt on kaalumisel näiteks majutusteenuste käibemaksumäära tõstmine 20 protsendile ning võimalus kaotada järgnevad maksuerisused: täiendav maksuvaba tulu alates teisest lapsest, eluasemelaenu intresside ja koolituskulude mahaarvamine. Lisaks on lauale toodud kütuseaktsiisi tõstmine.

Rahandusministeerium hindab igal aastal, kui palju tulu jääb riigieelarvesse maksuerisuste tõttu laekumata. Praegu teadaolevalt koalitsioonikõneluste laual olevate variantide puhul olid saamata jäänud summad 2014. aasta riigieelarves järgmised:

  • Käibemaksumäär 9 protsenti majutusteenustele - 19,4 miljonit eurot
  • Täiendav maksuvaba tulu alates teisest / kolmandast lapsest - 25,8 miljonit eurot
  • Eluasemelaenu intresside mahaarvamine - 12,2 miljonit eurot
  • Koolituskulude mahaarvamine - 14,6 miljonit eurot

Sisuliselt pole neid katteallikaid siiski veel pikemalt arutatud ja otsused, millised neist variantidest töösse lähevad, on tegemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles