Škoda tegi Tšehhile ettepaneku liituda euroga

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsi alguses uut Superbi presenteerinud Škoda juht Winfried Vahland tahaks Tšehhit kiiresti euroalas näha.
Märtsi alguses uut Superbi presenteerinud Škoda juht Winfried Vahland tahaks Tšehhit kiiresti euroalas näha. Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Tšehhi Vabariigile oleks kasulik liituda euroga ning riik peaks astuma selle sammu niipea, kui Kreeka kriis rahuneb, ütles Škoda Auto tegevjuht Winfried Vahland.

Vahlandi sõnul on asi küll valitsuse otsustada, kuid üleminekuks oleks soodne ja sobiv 2018. aasta, vahendab Bloomberg Business.

«Ma olen veendunud, et kõik, kes tahavad ELis korralikult funktsioneerida, peavad minema üle eurole,» ütles Vahland ajakirjanikele. «See oleks Euroopa suunas hea signaal.»

Tšehhi peaminister Bohuslav Sobotka toetab eurole üleminekut, kuid valitsus keeldub kroonist loobumisele tähtaega seadmast, kuna sammul puudub rahva toetus.

Sobotka on maininud, et euro kasutuselevõtt võiks tulla kõne alla «2020. aasta paiku».

Üle 95 protsendi oma toodangust eksportiv Škoda lõikaks kasu valuutavahetusega seonduvatest riskidest vabanemisest. «Meile oleks eurol rahustav mõju,» ütles Vahland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles