Twitteri vallandamisohus juht palgati tänu tema heale huumorimeelele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitteri tegevjuht Dick Costolo
Twitteri tegevjuht Dick Costolo Foto: SCANPIX

Üheks peamiseks põhjuseks, miks mikroblogivõrgustiku Twitter asutajad Biz Stone ja Evan Williams otsustasid kõigi kandidaatide seast juhiks palgata Dick Costolo, oli tema huumorimeel, kirjutab Entrepreneur.com.

«Me teadsime, et ta on suurepärane juht ja tõeliselt hea huumorimeelega tüüp. Meie jaoks oli huumorimeel palkamisel võtmetähtsusega omaduseks,» rääkis Stone reedel antud intervjuus.

«Dick on ülilõbus tüüp, mis on oluline, kuna huumor on viisiks peidetult tõde edasi anda.»

Stone´i kommentaarid tulevad ajal, mil osa Twitteri investoreid ja sektori analüütikuid on avalikult kahelnud Costolo juhivõimetes.

Mullu novembris tunnistas Allianz Global Technology Fundi investeerimisjuht Walter Price Wall Street Journalile, et üldine usk Costolosse on hääbumas.

«Suure tõenäosusega ei ole ta aasta pärast enam Twitteri palgal,» ütles Sun Trusti analüütik Robert Peck CNBC-le detsembri lõpus.

Aasta lõpus märkis ka Harvard Business Schooli professor Bill George, et Costolo ei oska tootearendust juhtida ning on paindumatu, mis kokkuvõttes tähendab, et ta ei ole samal tasemel kui teised tehnoloogiasektori tippjuhid nagu Google´i Larry Page või Facebooki Mark Zuckerberg.

Jaanuari lõpus üritas Twitteri kolmas kaasasutaja Jack Dorsey Costolot teda tabanud kriitika eest kaitsta.

«Dick Costolo on olnud üks meie esimesi ingelinvestoreid, nõuandja, ärijuht, meie rahateenimise strateegia looja ning tegevjuht, kes pani meie meeskonna kokku,» säutsus Dorsey. «Pole ühtegi inimest, kes poleks rohkem Twitteri peale mõelnud kui Costolo.»

Samas on investoritel rahulolematuseks ka põhjust: Twitteri aktsia hind tegi eelmise aasta lõpuks läbi korraliku languse, jõudes peaaegu mai lõpu rekordmadala tasemeni, samuti on kängu jäänud võrgustiku  aktiivsete kasutajanumbrite kasv. Probleemidele viitavad ka pöördelised muudatused juhtkonnas: viimase aasta jooksul on ettevõttest lahkunud või vallandatud viis otseselt Costolole alluvat tippjuhti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles