Belgia: euroala on Kreeka lahkumiseks valmis

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis (vasakul) vestleb oma Belgia kolleegi Johan Van Overtveldtiga.
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis (vasakul) vestleb oma Belgia kolleegi Johan Van Overtveldtiga. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP

Ateena on oma partnerid euroalas «ära tüüdanud» ja «frustreerinud», ütles Belgia rahandusminister, kelle sõnutsi saab ühisraha kreeklaste lahkumisega vabalt hakkama.

Johan Van Overtveldti hinnangul on Kreeka lahkumise puhuks paigas piisavad kaitsemehhanismid. Ta usub, et seda seisukohta jagavad ka teised ministrid.

«Mis meil nüüd paigas on, lubaks meil kindlasti selle üle elada,» vahendab Financial Times Van Overtveldti sõnu.

«Keegi ei räägi sellest väga avalikult eriti palju, aga mina tunnetan, et see seisukoht on laua ümber üsnagi olemas,» kinnitas Van Overtveldt.

Kreeka uus valitsus on kuulutanud oma peamiseks vastaseks Saksamaa. Van Overtveldti kommentaarid peegeldavad aga kasvavat frustratsiooni ja kannatamatust Kreeka ja selle sõnaka rahandusministri Yanis Varoufakise suhtes ka teistes euroala pealinnades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles