Skype andis välja 100 000-kroonise stipendiumi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype'i logo
Skype'i logo Foto: Skype

Skype teatas, et nende 100 000 krooni suuruse magistristipendiumi sai tänavu Amsterdami ülikoolis  arvutusteadust tudeeriv Jürgen Jänes.

Jänese eriala arvutusteadus (inglise keeles computational science) tähendab enamasti looduses esinevate süsteemide kvantitatiivset modelleerimist arvuti abil. Tegemist on suhteliselt noore teadusalaga, mida aga sellest hoolimata käsitletakse aeg-ajalt nüüdisaja loodusteaduse kolmanda sambana teooria ning eksperimendi kõrval.

Jänese üheksa kandidaadi seast välja valinud komisjoni hinnangul on noormehe näol tegemist andeka tulevikutegijaga, kes võib tulevikus Eesti jaoks olulist lisaväärtust pakkuda, kinnitas komisjoni kuulunud Andres Kütt. Samuti imponeeris komisjoni Jänese avatus nii kosmoloogiliste kui Eesti-kesksete arvutusprobleemide lahendamiseks.

Jänes ise ütles kommentaariks, et rahasumma aitab tal keskenduda lõputööle ja annab eelduse kirjutada hea teadustöö.

Skype`i stipendiumi antakse välja 2006. aastast ja on mõeldud andekate reaalerialade magistrantide õpingute toetamiseks väljaspool Eestit. Stipendiumifond on 50 protsendi ulatuses välja pandud Skype Technologies OÜ ja teise 50 protsendi ulatuses Eesti Infotehnoloogia SA poolt.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles