Aljas: ettemaks ei lähe luhta

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dollarid
Dollarid Foto: SCANPIX

Estonian Airi juht Andrus Aljas kinnitas, et 2008. aastal tehtud 12 miljoni dollariline ettemaks uute CRJ900 lennukite ostuks ei läinud luhta, nagu hiljuti spekuleeriti.

Juunikuus viitas Postimees võimalusele, et Estonian Air võib ilma jääda 12 miljoni dollari suurusest ettemaksust, mis uute lennukite ostuks tehti. Juhtus siis ju nii, et leping Bombardieriga läks luhta, kuna Estonian Airil ei olnud piisavalt raha. Aljase sõnutsi see siiski nii ei läinud ning ettemaks läks tuleval aastal saabuvatele lennukitele. «Oleme diiliga väga rahul, et midagi kaotsi pole läinud.»

Ühtlasi kinnitas Aljas, et kui firma oleks praegu hakanud Bombardieriga uute lennukite ostulepingut sõlmima, oleks nende eest pidanud rohkem välja käima. Tema sõnul oli 2008. aastal sõlmitud esimene leping vägagi soodne. «Olime siis osa SASi tiimist ja kuna SAS ostis siis rohkem lennukeid, oli hind soodsam. Allahindlused, mis me saime, jäid täna kehtima,» märkis ta.

Järgmise aasta alguses kaks ning 2011. aastal üks saabuv lennuk soetatakse praegu suures osas Kanada finantseerija toel, kelle nimi jäetakse saladuseks koos tehingu hinnaga. Osa rahast tuleb ka riigi eraldatavast 280 miljonist kroonist, millega suurendatakse lennufirma aktsiakapitali. Küsimusele, mida tehakse ülejäänuga, vastas ettevõtte juht Andrus Aljas, et see läheb arendusse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles