Käibemaksu deklareerimine oli maksuametis ajutiselt häiritud

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliameti koduleht.
Maksu- ja tolliameti koduleht. Foto: Repro

Täna hommikul oli maksu- ja tolliameti (MTA) portaalis ajutiselt häiritud ettevõtete igakuiste käibemaksudeklaratsioonide KMD kinnitamine.

MTA avalike suhete juhi Rainer Lauritsa sõnul ei olnud häiritud KMD andmete sisestamine ega nende salvestamine, küll aga andmete kinnitamine.

«Tööpäeva algusest alates kuni tunni jooksul võis esineda olukord, kus sisestatud käibedeklaratsiooni kinnitamisel kuvas süsteem veateate,» ütles Laurits.

«IT-rakenduste puhul ei ole sellised väiksemad tõrked täielikult välistatavad. Seetõttu palume raamatupidajatelt mõistvat suhtumist ja soovitame kontrollida üle, kas deklaratsioonide loendivormis on näha kinnitatud KMD. Kui ei ole, palume see kinnitada enne 20. kuupäeva uuesti,» lisas ta.

Lauritsa sõnul ei olnud tänahommikusel rikkel seost paari päeva taguse tõrkega, kus takistatud oli e-maksuametisse sisenemine ning mille põhjus oli suurest ühekorraga esitatavate üksikisiku tuludeklaratsioonide hulgast tingitud süsteemi ülekoormus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles