Intel langetas esimese kvartali käibeprognoosi miljardi dollari võrra

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inteli logo.
Inteli logo. Foto: SCANPIX

Tehnoloogiaettevõte Intel hoiatas investoreid, et aprillis avalikustatav ettevõtte esimese kvartali müügitulu tuleb pea miljardi dollari võrra väiksem, kui varasemalt prognoositud, kirjutab Bit Tech.

Kui aasta alguses prognoositi esimeseks kolmeks kuuks 13,7 miljardi dollari suurust käivet, siis eile korrigeeriti see 12,8 miljardile dollarile.

Põhjuseks on ettevõtte teatel oodatust PC-turu oodatust nõrgemad müügitulemused, mis mõjutavad otseselt ka maailma suurimat protsessoritootjat.

Inteli varasem ning optimistlikum prognoos oli kantud ootusest, et maailma ettevõtete seas toimub suurem sunnitud üleminek ametliku toe kaotanud Windows XP pealt uuele Windows 8.1 operatsioonisüsteemile, mistõttu kasvab äriklientide seas ka nõudlus Inteli protsessoreid kasutavate arvutite järele. Paraku oodatud müügitulemusi ei järgnenud ning ilmselt pole ka lähiajal järgnemas: mainekas uuringufirma IDC langetas hiljuti käesoleva aasta PC-tarnete languseprognoosi 3,3 protsendilt 4,9 protsendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles