Helm: arveveski teenus on läinud kõvasti kallimaks

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Helm, maksu- ja tolliameti peadirektor.
Marek Helm, maksu- ja tolliameti peadirektor. Foto: Liis Treimann

Maksuameti peadirektor Marek Helm ütles tänasel KPMG maksukonverentsil, et käibemaksudeklaratsiooni lisa kehtestamise positiivne tagajärg peale maksulaekumise kasvu on ka arvevabrikute teenuse kallinemine.

«Arveveski teenus on läinud kõvasti kallimaks. See, kes seda teenust kasutas, sai seni suure osa kasust endale, aga nüüd on vastupidi. Riskid on läinud suureks ja arveveski teenuse pakkujad on hindu tõstnud. Seega jääb kasutavale ettevõtjale vaid pisku, mis loodetavasti ei ole enam motiveeriv,» kirjeldas Helm.

Ta rõhutas, et käibemaksu laekumine on oluliselt paranenud ja ta loodab, et kui kevadel valmib 2014. aasta maksuaugu hinnang, siis on see drastiliselt väiksem kui 2013. aastal.

Lisaks rääkis ta sellest, et alanud on ettevalmistused uue e-maksuameti loomiseks, mis peaks valmima hiljemalt 2025. aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles