Briti investeerimisfirma ostab põhjaläinud Soome kaevandusäri

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvivaara niklikaevandus Sotkamos Põhja-Soomes.
Talvivaara niklikaevandus Sotkamos Põhja-Soomes. Foto: HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

Suurbritannia investeerimisfirma Audley Capital Advisors LLP on pankrotipesast ostmas Talvivaara Sotkamo OY kaevandustegevust, teatas täna Soome töö- ja majandusministeerium.

Audley on sõlminud tingimusliku kokkuleppe, mille kohaselt ettevõte rajab koos Soome riigile kuuluva Terrafame OY-ga uue kaevandusettevõtte, kuhu siirduvad senised Talvivaara operatsioonid. Audleyle hakkab kuuluma 85 ja Terrafamele 15 protsenti aktsiaist.

Tehingu hinda pole pooled veel avalikustanud, küll aga seisab majandusministeeriumi pressiteates, et partnerid kavatsevad Talvivaara kaevanduse taaskäivitamisse investeerida 200 miljonit eurot.

Tehing saab plaanide kohaselt teoks suvel, seni juhib Talvivaara tegevust pankrotihaldur.

Audley on oma töötajatele kuuluv investeerimisfirma. Ettevõte on muu hulgas juhtinud Western Coali kolme miljardi dollarilise tehinguni viinud reorganiseerimist ning olnud teiste kaevandusfirmade, Firestone Diamondsi ja Mandalay Resources'i investor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles