Apple´i endine juht: inimesed õpivad oma vigadest, mitte õnnestumistest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Jobs ja John Sculley 1984. aastal.
Steve Jobs ja John Sculley 1984. aastal. Foto: SCANPIX

Omal ajal hiigelettevõtteid Apple ja Pepsi juhtinud John Sculley rõhutab ettevõtjatele nõu andes, et ilma vigu tegemata ei toimu ka arengut, oluline on lihtsalt mitte kunagi alla anda, vahendab Entrepreneur.com.
 

«Kui sa tahad teha midagi kõikemuutvat ning olla tõeline ettevõtja, on vigade tegemine vältimatu, kuna sa võtad suuri riske,» selgitab Sculley.

«Tuleb ette hetki, kus su selg on vastu seina surutud ning sul on tunne, nagu õhk saaks otsa. Sa tunned, et kõik on läbi ja sa ei ole kindel, kas oled võimeline sellest olukorrast üldse välja tulema. Kuid tõeliselt hea ettevõtja üheks iseloomuomaduseks on jonnakus: sa ei anna alla.  Sa ei anna mitte kunagi alla.»

«On kultuure, kus eksimist ei andestata, kuid meil USAs on see igapäevane asi. Peale ebaõnnestumist on Silicon Valley´s esimeseks küsimuseks, mis sulle esitatakse: «mida sa sellest õppisid?»»

Vaata ka videot, kus Sculley jagab enda kogemusi, kuidas läbikukkumistest õppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles