Naaberriikide autoveofirmad kaebavad Saksa miinimumpalga kohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Austria, Poola ja Ungari autoveofirmad otsustasid üheskoos kaevata Saksamaal kehtestatud miinimumpalga Saksamaa konstitutsioonikohtusse, ütles kohtu pressiesindaja.

Saksamaa kehtestas alates 1. jaanuarist tunni miinimumpalgaks 8,5 eurot ja seda peavad arvestama ka teiste riikide autojuhid, kui nad sõidavad läbi Saksamaa. Saksamaa on ainuke Euroopa riik, mis ei tee transiidiga seotud töötajatele erandit, vahendab BNS. 

Autofirmade vastuväide oli, et selle tõttu on neil tulnud juurde rohkesti paberitööd, kui autojuhid sõidavad ainult mõne tunni läbi naaberriigi. Nad on pöördunud ka Euroopa Komisjoni poole ja küsinud, kas Saksamaa käitumine on kooskõlas Euroopa seadustega.

Arvestades välisriikide protesti, on Saksamaa tööminister Andreas Nahles ajutiselt peatanud palganõude välisfirmade töötajate suhtes, kuni selgub, kas see on lahendatav EL-i reeglite kohaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles