Tartu põrutas buumiaegsetest kinnisvarahindadest läbi

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõekaare elurajoon Tartus.
Jõekaare elurajoon Tartus. Foto: Margus Ansu

Tartu linna korteriomandite keskmine ruutmeetrihind oli tänavu veebruaris 1243 eurot, mis on esimest korda Eesti linnades üle 2007. aastal aset leidnud buumi tipu.

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman ütles, et tegemist on ilmselgelt märgilise sündmusega. «Kinnisvaraomanikud võivad rõõmustada, kuid ostjatele on see samapalju nukker uudis,» lausus Sooman.

«Samas on Tartu turu areng olnud loogiline – selle linna elanikkond sai masuga veidi vähem pihta, sellevõrra on ka taastumine olnud kiirem,» rääkis Sooman. Võrdluseks – kui Tallinnas langes majanduskriisiga keskmine korteri hind 59 protsendi võrra, siis Tartus oli languseks 46 protsenti.

«Iseasi, kas selline tõus on ka pikemas perspektiivis ostjatele vastuvõetav, sest kunagisel turu õilmitsemise ajal tehti Tartu linnas üle 200 korteritehingu kuus, praegu on neid pea kaks korda vähem,» lisas Sooman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles