Fiati juhile määrati Chrysleri eduka ülevõtmise eest hiigeltasu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fiati tegevjuht Sergio Marchionne.
Fiati tegevjuht Sergio Marchionne. Foto: SCANPIX

Autokontserni Fiat Chrysler poolt tegevjuhile Sergio Marchionnele määratud palga, erinevate lisatasude ja -kompensatsioonide kogusummaks oli 2014. aastal 72 miljonit dollarit, kirjutab Wall Street Journal.

Peamiselt koosnesid hiigeltasud boonustest ja aktsiakompensatsioonist, mis on seotud eelmisel aastal toimunud Chrysleri eduka ülevõtmisega.

Marchionne alustas eelmist juhiaastat suurostuga - Fiat ostis 42 protsenti Chrysleri nendest aktsiatest, mida Itaalia päritolu autotootja juba varem ei omanud. Aasta arenedes loodi ka ettevõte Fiat Chrysler Automobiles, mis on registreeritud Hollandis ning mille aktsiatega kaubeldakse New Yorgi börsil.

Marchionne põhipalgaks oli eelmisel aastal 6,6 miljonit eurot, lisaks sai ta heade tulemuste eest 24,7 miljonit eurot boonuseid ning samuti otsustas nõukogu, et kui ta peaks millalgi tulevikus tööpostilt lahkuma, saab ta lahkumistasuna 12 miljonit eurot ning aktsiapaki, mille väärtuseks hetkel hinnatakse umbes 23 miljonit eurot.

Marchionne on varem teatanud, et kavatseb ettevõtet juhtida vähemalt kuni enda viieaastase tegevuskava lõpuni 2018. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles