Rehn pragab järeltulijaga selgrootuse pärast

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olli Rehn
Olli Rehn Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu karmide eelarvereeglite peaarhitekt on ärritunud, et mantlipärija pole karistanud Prantsusmaad korduvate üleastumiste pärast – ohus on turgude usaldus.

Endise majandusvoliniku Olli Rehni hinnangul tegi Brüssel veebruaris vea, kui jättis välja kuulutamata, et Pariis «ei astunud tõhusaid samme» eelarvepuudujäägi reeglite täitmiseks.

«See õõnestab euroala [reeglite] usaldusväärsust, et komisjonil ei jätkunud julgust ja taipu öelda Prantsusmaa kohta, et too «ei astunud tõhusaid samme», kuigi see on ilmne isegi pealiskaudselt informeeritud vaatlejale,» ütles Rehn Financial Timesile. «Niiviisi lahjendatakse majandusjuhtimise reforme ning õõnestatakse majanduslikku stabiilsust ja jätkusuutlikku kasvu.»

Sarnaselt Rehnile on väljendanud muret nii Berliin kui ka Euroopa Keskpank. Ühtlasi on see otsus tõsiselt õõnestanud ühtsust uues Euroopa Komisjonis, sünnitades vastasseisu kahe majanduspoliitika eest vastutava asepresidendi – lätlasest Valdis Dombrovskise ja soomlasest Jyrki Kataineni – ning Rehnilt ameti üle võtnud prantslasest voliniku Pierre Moscovici vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles