Registreeritud töötute arv kukkus aastaga 15 protsenti

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed töötukassa kontoris töökuulutusi lugemas.
Inimesed töötukassa kontoris töökuulutusi lugemas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Töötukassa teatel jätkus veebruaris registreeritud töötute arvu suurenemine, kuid võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on töötute arv 15 protsendi võrra madalam.

Kuu lõpus oli töötukassas töötuna arvel 30 919 inimest ehk 4,9 protsenti 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust.

Kõrgeim oli veebruaris registreeritud töötuse määr Ida-Virumaal (10 protsenti) ja Valgamaal (9 protsenti) ning madalaim Harjumaal (3,5 protsenti) ja Tartumaal (3,9 protsenti).

Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid veebruari lõpus oskus- ja käsitöölised (21 protsenti), lihttöölised (20 protsenti) ning teenindus- ja müügitöötajad (16 protsenti).

Veebruari jooksul lisandus jaanuariga võrreldes vähem uusi tööpakkumisi. Kuu jooksul lisandus 2639 uut tööpakkumist, kuu jooksul vahendatavate töökohtade koguarv oli 5597.

Kõige rohkem pakuti töökohti teenindus- ja müügitöötajatele (25 protsenti vahendatavatest kohtadest), järgnesid lihttööliste ning seadme- ja masinaoperaatorite töökohad (15 protsenti).

Veebruarikuus sai töötukassa abiga tööle või alustas ettevõtlusega 2786 inimest.

Töötukassa maksis veebruaris töötuskindlustushüvitist 10 071 inimesele ehk 29 protsendile kuu jooksul arvel olnud töötutest. Keskmine täiskalendrikuu eest makstud hüvitis oli 389 eurot ning hüvitisteks maksti kokku üle 3,4 miljoni euro. Ligikaudu 124 euro suurust töötutoetust sai veebruaris 8044 inimest ehk 23 protsenti kuu jooksul arvel olnud töötutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles