Kuidas teenida luuletamisega 250 dollarit tunnis?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiku Guys tööpostil
Haiku Guys tööpostil Foto: Haiku Guys/Instagram

Fast Company kirjutab äri- ja meelelahutusüritustele tellitavast USA hobiluuletajate triost nimega Haiku Guys, kes teenivad huvilistele kirjutusmasinal haikude kirjutamisega kuni 250 dollarit tunnis.
 

Igal nädalavahetusel ning tihtipeale ka tööpäevade õhtupoolikutel läheb vähemalt üks poolteist aastat tagasi asutatud luuletrio Haiku Guys liikmetest viimase peal üles lööduna mõnele peole või üritusele, istub trükimasina taha ning lõbustab külalisi neile erikujundusega märkmekaartidele unikaalseid haikusid trükkides. Külalised võivad ise välja pakkuda kolmevärsilise lühivormi temaatika - lumehelvestest kuni vahukommideni - ning haiku luuakse sealsamas kohapeal vastavalt nende soovidele.

Viimase aasta jooksul on Haiku Guysi palgatud esinema mitmetele heategevusgaladele, veinipoe avamisele, pulmapidudele ning paljudele muudele üritustele. Nende klientideks on teiste seas olnud näiteks Bloomberg, Google, Barnes & Noble, Steve Madden ja J. P. Morgan.

Omavahel tudengipõlves tutvunud Haiku Guys liikmete jaoks on tegu siiski veel hobiga - kaks neist töötavad päevatööna sotsiaalmeediaga tegelevas start-upis ning kolmas ärikonsultandina.

Asjaarmastajatest trio küsib oma teenuse eest 200-250 dollarit tunni eest ning tänu oma üha kasvavale populaarsusele on hakanud palkama enda heaks tööle ka professionaalseid luuletajaid.

"Ma pole elus näinud ühtegi teist viisi, mis aitaks luuletamist muuta töötavaks ärimudeliks," ütles trio üks asutajatest Lisa Markuson. "Haiku kontseptsioon sai omal ajal alguse vajadusest öelda vanu tõdesid uuel viisil. Seepärast tundub mulle sobiv, et me oleme leidnud uue mooduse selle iidse kunsti massideni toomiseks."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles