Neli viga, millest tuleks tööintervjuul oma motivatsioonist rääkides hoiduda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli viga, millest tuleks tööintervjuul oma motivatsioonist rääkides hoiduda
Neli viga, millest tuleks tööintervjuul oma motivatsioonist rääkides hoiduda Foto: PantherMedia

Üheks küsimuseks, mida pea iga tööintervjuu käigus esitatakse, on "miks sa oled sellest töökohast huvitatud?". Business Insider toob välja neli tüüpviga, mida inimesed sellele vastamisel teevad.

Sa ei räägi ettevõttest sõnagi

Inimesed kipuvad töökohale kandideerimisel rääkima pikalt ja laialt oma oskustest ja kirest antud töö vastu, kuid ei räägi tihtipeale midagi sellest, miks nad just selle firma pakutavale töökohale kandideerivad. Sa saad oma oskusi kasutada ükskõik millise tööandja palgal olles, tööintervjuul tahetakse aga teada, miks sa oled otsustanud, et tahad töötada just selle ettevõtte heaks.

Sa räägid ainult enda kasudest

See viga on eriti laialt levinud, kuna küsimus: "miks sa oled sellest töökohast huvitatud?" kõlab nagu puudutaks peamiselt sinu isiklikke huve. Tegelikult loodab iga tööandja intervjuul kuulda pigem seda, millist väärtust suudaks sina ettevõttele pakkuda, seega tuleks seda kindlasti ka küsimusele vastates mainida.

Sa mainid vastuses mitteolulisi tegureid

Kuigi kindlasti mängivad sinu kandideerimissoovis rolli ka tööga mitteseonduvad praktilised asjad nagu töökoha lähedus sinu tütre lasteaiale või töögraafiku sobivus sinu treeningkavaga, tuleks nende mainimist professionaalse mulje jätmiseks kindlasti vältida - vaevalt, et tööandja leiab, et need võiks olla  tema ettevõttes töötamisel sinu põhiliseks motivatsiooniks.

Sa vastad valele küsimusele

Kas oled kunagi läinud kohtingule, kus sinu kaaslane suudab meeleolu rikkuda, rääkides pidevalt oma eelmistest partneritest?

Selliseid asju juhtub ka tööintervjuude käigus. Isegi kui sinu tööotsingute põhjus on otseselt seotud eelmise töökohaga, keskendu tulevikule, mitte minevikule. Kindlasti tuleks mainida oma eelmistes töökohtades omandatud oskusi ja kogemusi, kuid tavaliselt ei oodata seda, et sa pikalt lahkaks, kuidas sa täpselt neid omandasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles