BP eksjuhi Venemaa töö kindlustatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametist lahkuv PB tegevjuht Tony Hayward saab koha Vene ühisfirma TNK-BP direktorite nõukogus.
Ametist lahkuv PB tegevjuht Tony Hayward saab koha Vene ühisfirma TNK-BP direktorite nõukogus. Foto: SCANPIX

Ametist lahkuv British Petroleumi (PB) tegevjuht Tony Hayward vahetab oktoobris välja TNK-BP juhatuse liikme, firma uuringu- ja tootmisjuhi Andy Inglise.

Hayward teatas oma tagasiastumisest juulikuus. Mehhiko lahe naftalekkega maadlev BP ütles tookord, et mees paigutatakse Vene ühisettevõtte TNK-BP direktorite nõukogusse. Kelle konkreetselt ta välja vahetab, siis ei täpsustatud.

BP käes on TNK-BP juhatuses neli kohta, nagu ka Vene osanikel. Ülejäänud kolmel kohal istuvad sõltumatud direktorid.

Andy Inglis juhatas BPs divisjoni, mis vastutas ka purunenud Macando puurkaevu eest, ning võttis seetõttu täiskoormusega osa päästetöödest.

Kolmapäeval avaldas BP 11 inimese elu nõudnud õnnetuse firmasisese uuringu tulemused, võttes süü osaliselt omaks kuid lükates suure portsu vastutust oma alltöövõtjate Halliburtoni ja Transoceani kaela.

Haywardi töö tegevjuhina lõpeb 1. oktoobril, tema kohale asub Bob Dudley. Lähinädalatel peaks Dudley alustama kohtumisi BP investoritega.

Kui Dudley uue tegevjuhina välja kuulutati, kõneles ta varade müügist BP «algseadistamiseks», et firmale rohkem kasvuruumi luua ja saada lahti vanadest ja ammenduvatest nafta- ja gaasimaardlatest – hoides samas alles atraktiivsemad projektid.

BP plaanib müüa eeloleva 18 kuuga 25-30 miljardi dollari väärtuses varasid, mõnede investorite meelest tuleks aga kaaluda radikaalsemaid samme. Ilmselt ootavad investorid Dudley’lt vastust ka selle kohta, kas ta kavatseb katastroofi valguses ka firma juhatust ja juhtimist kuidagi ümber korraldada.

BP ütles reedel, et viivitab nädala võrra oma kolmanda kvartali tulemuste avaldamisega, kuna arvepidamine on naftalekkega seotud kulutuste tõttu raskendatud.

Tulemused avaldatakse 2. novembril, mitte 26. oktoobril.

Hayward astub üle mitme nädala taas avalikkuse ette eeloleval kolmapäeval, kui tal tuleb anda selgitusi Briti energia- ja kliimamuutuste komitee ees. Komitee uurib nimelt parasjagu süvamerepuurimistega seonduvaid riske Suurbritannias.

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles