Lennuamet: Avies on kõrgendatud tähelepanu all

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aviesi lennuk Rootsis Pajala lennuväljal.
Aviesi lennuk Rootsis Pajala lennuväljal. Foto: pajala.se

Avies on kõrgendatud tähelepanu all, ütles Postimehele lennuameti kõneisik, personalijuht Riina Muld.

Mulla sõnul pole Eesti lennuametil teada, mis alustel Aviesi liinide teenindamine Rootsis peatati, sest Rootsi lennuametilt pole tulnud ei teavitust ega kirja liinide teenindamise peatamise kohta.

«AS Avies oli Eesti lennuameti suurendatud tähelepanu all juba oktoobrist 2013, mil ilmnesid esimesed märgid puudustest,» ütles Muld. «Puudustega tegeletakse aktiivselt tänaseni. Alates oktoobrist 2013 kuni tänaseni on välja vahetatud kogu vastutavate juhtide koosseis, tõhustatud on protseduure ning kõrgendatud on kontrolli lennuameti poolt õhusõidukite üle.»

Mulla sõnul käis Eesti lennuamet eelmisel aastal Rootsis, et kontrollida AS Avies tegevust Rootsis. «Kontrolli teostati koos Rootsi lennuameti inspektoritega,» ütles ta.

Lennuameti esindaja märkis, et selle kohta, kuidas Avies on Kärdla ja Kuressaare liinide teenindamisega hakkama saanud, peab andma hinnangu majandusministeerium.

«Lennuliinide teenindamise õigusest ilma jäämine sõltub sellest kas ettevõte täidab EL regulatsioonist 965/2012 tulenevaid sätteid või ei täida. Kui regulatsioonist tulenevaid sätteid ei täideta, siis see toob kaasa tegevusloa peatamise või tühistamise,» ütles Muld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles