Tallinna ja Helsingi sadamad taotlevad investeeringuteks 100 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadam.
Tallinna Sadam. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna ja Helsingi sadamad soovivad jätkata omavahelist koostööd ja taotlevad Euroopa Komisjoni TEN-T programmist 100 miljonit eurot sadamate infrastruktuuri investeerimiseks.

Taotluste eesmärk on arendada sadamate infrastruktuuri ning Tallinna ja Helsingi vahelist liiklust. Rahastamistaotlust toetavad ka Soome ja Eesti valitsused, vahendas BNS. 

Tallinna Sadama tegevjuht Ain Kaljurand ütles, et investeeringud aitavad parandada Tallinna ja Helsingi vahel toimuva liikluse teenust ning infrastruktuuri areng on kindlasti hea mõlema linna arengule.

On oluline, et mõlema linna sadamad jätkaks koostööd ühenduse arendamiseks, ütles Tallink Grupi juhatuse esimees Janek Stalmeister.

«Tallinki panus projektis on oluline, sisaldades ka uue keskkonnasõbraliku LNG laeva ehitamist, mis oma efektiivsete lahendustega toetab selle liini saamist tõeliseks roheliseks liiniks,» ütles Helsingi sadama tegevjuht Kimmo Mäki.

Sarnaselt Helsingi ja Tallinna kaksiklinna kontseptsiooniga kutsutakse ka sadamate projekti kaksiksadama kontseptsiooniks, mis oli ka esimese Euroopa Liidu poolt 2012-2015 toetatud projekti nimi. Praegune rahastustaotlus on järgmine etapp, millel on samad eesmärgid. Kokku plaanivad sadamad infrastruktuuri investeerida 100 miljonit eurot, et suurendada mahte ja parandada kahe linna vahel toimuvat liiklust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles