Kohus: Väinamere Liinid tegigi Vormsi liinile alapakkumise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormsi Sviiby sadam.
Vormsi Sviiby sadam. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna halduskohus jättis rahuldamata Lääne maavalitsuse ja OÜ Väinamere Liinid kaebused riigihangete vaidluskomisjoni VAKO otsuse peale, seega kuulutas komisjon Väinamere Liinide pakkumise alapakkumiseks õiguspäraselt.

VAKOsse kaebas Väinamere Liinide konkurent ja teine Vormsi parvlaevaliini opereerimise hankel osalenud ettevõte Kihnu Veeteed. VAKO otsustas, et Väinemere Liinide pakkumine ongi alapakkumine ja et hange tuleb tühistada, mispeale hankija, Lääne maavalitsus, ja Väinamere Liinid halduskohtusse pöördusid.

«Jah, nüüd mõistis halduskohus meid õigeks ja praegu saame ainult oodata ära aja, mil on nii Väinamere Liinide kui Lääne maavalitsuse edasikaebamistähtaeg,» ütles ASi Kihnu Veeteed tegevjuht Andres Laasma BNSile. «Aga kohtuotsus oli meie jaoks ootuspärane.»

Väinamere Liinid veel edasikaebamist otsustanud ei ole. «Tutvume kohtuotsusega ning otsustame edaspidise käitumise. Enne otsusega põhjalikku tutvumist on raske oma seisukohta väljendada,» ütles OÜ Väinemere Liinid juhatuse liige Urmas Treiel BNSile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles