Stephen Elop: Nokia kodu jääb Espoosse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Elop 10. septembril Espoos aset leidnud pressikonverentsil.
Stephen Elop 10. septembril Espoos aset leidnud pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Nokia ajaloo esimene välismaalasest tegevjuht Stephen Elop kinnitas, et mobiiltelefonidetootja Nokia peakorter jääb Soome.

Seni Microsoftis töötanud Elop rääkis YLE uudistele, et Nokia peakorter on ja jääb Espoosse. «Ma armastan neid ruume. Maja on selgelt Nokia kodu,» rääkis ta ja rõhutas samas firma globaalset olemust.

Office-toodetest alguse saanud Nokia ja Microsoftik koostöö muutub tulevikus ilmselt senisest tihedamaks. Sellist lootust väljendas Microsofti tegevjuht Steve Ballmer oma firma personalile saadetud avalikus kirjas.

«Selge see, et minu Microsoftiga seotud minevik suurendab koostöö võimalusi Nokia ja Microsofti vahel. Me mõlemad teeme selle nimel tööd,» rääkis Elop.

Microsofti äridivisjoni juhtinud kanadalase väljakutseks on teha omale selgeks klientide vajadused. Mees teab, et ka Nokias saadakse neist väljakutsetest juba praegu aru. Lahendusi saab leida maja (Nokia firma, PM) seest. Telefon kui selline ei ole enam kõige olulisem, lisas ta.

«Tähtsad on veel kasutajaliides ja olemas olevad programmid ning interneti kaudu pakutavad teenused. Kõik need tükikesed peavad koos toimima hästi, seade peab olema praktiline,» rõhutas Elop.

Nokia direktorite nõukogu otsustas eile vabastada ametist senise tegevjuhi Olli-Pekka Kallasvuo, kelle viimaseks tööpäevaks juhatuses on 20. september.

Soome meedia andmetel kavatseb Elop koos abikaasa ja viie lapsega kolida Soome elama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles