Kaheksa nippi avatud kontoris ellu jäämiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheksa nippi avatud kontoris ellu jäämiseks
Kaheksa nippi avatud kontoris ellu jäämiseks Foto: PantherMedia

Avatud kontor on osadele töötajatele koostöö sümboliks, teistele tähendab see aga pidevat häiritust ja keskendumisraskusi. Business Insider jagab 8 nippi, kuidas avatud kontori kontseptsioon enda kasuks tööle panna.

Tühjade koosolekuruumide kasutamine

Vahel on vaja teha pikemaid telefonikõnesid või töötada projektide kallal, mis nõuavad sajaprotsendilist keskendumist. Sellistel juhtudel on hea kasutada parasjagu kasutuseta koosolekuruume, seda muidugi ülemuste teadmisel ja nõusolekul.

Käitu oma kolleegidega nii, nagu sa tahaks, et sinuga käitutakse

Hoidu valjuhäälsetest telefonikõnedest või tugevalt lõhnavatest toitudest, kui sa ei soovi, et sinu lauanaaber sind sellistel viisidel häiriks.

Ära tungi oma naabri territooriumile

Kõigil on vaja oma privaatset ruumi, ka avatud kontoris. Lisaks muusikale ja muudele helidele võib sissetungina mõjuda ka võõrasse füüsilisse ruumi enda asjade jätmine.

Räägi probleemidest kohe ja avatult

Kui sulle tundub, et su kolleegil ei ole aimugi, et avatud kontorisse peaks lisaks temale ja tema isiklikele asjadele ka teised töökaaslased koos oma töövahenditega ära mahtuma, tuleks omaette pahuralt nohisemise asemel ette võtta üks diplomaatiline vestlus. Ülemuse jutule tuleks minna vaid viimasel võimalusel.

Kasuta kõrvaklappe

Eriti kasulikud on välist müra summutavad kõrvaklapid.

Ole kannatlik

Kui sa alles alustad avatud kontoris töötamist, tuleb olla valmis ümber kohanema - katsetada erinevaid lähenemisi, mis aitaks suurendada koostöö efektiivsust ja vähendada üksteise häirimist.

Ära kurda avatud kontori pärast oma ülemusele

Ära oota, et su ülemus hakkaks kogu kontorit ümber struktureerima või sulle isiklikku kontorit pakkuma ainult seetõttu, et sa ei suuda avatud keskkonnaga kohaneda. CoreNet Globali uuringu järgi on avatud kontorid olemas 87 protsendil Põhja-Ameerika ettevõtetest - kui nende töötajad leiavad viisid, kuidas ellu jääda, miks siis ei peaks sina sellega hakkama saama?

Pööra situatsioon enda kasuks

Keskendu avatud kontori kasudele ning hoia kõrvad ja silmad lahti - lisaks otsesemale koostööle on võimalik häid töötajaid paremini jälgida ning neilt õppida, samuti levib avatud kontoris suust-suhu palju huvitavat ja kasulikku infot, mis tavakontoris jääks suletud uste taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles