5 isiksuseviga, mis võivad ettevõtjale hoopis kasuks tulla

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alandlikkus ja võltstagasihoidlikkus on isikuomadused, mis ei teeni ettevõtjat eriti hästi.
Alandlikkus ja võltstagasihoidlikkus on isikuomadused, mis ei teeni ettevõtjat eriti hästi. Foto: PantherMedia

Entrepreneur.com reastas viis esmapilgul negatiivset isikuomadust, mis võivad ettevõtjale aga hoopis kasu tuua.

Ainult ühele asjale pühendumine

Seda võiks nimetada ka "obsessiivsuseks", "ülepingutamiseks" või märkida mõne muu negatiivse tähendusega laetud sõnaga. Samas, kui küsida ükskõik milliselt edukalt ettevõtjalt, mida edukaks saamiseks oli vaja, kirjeldatakse üsna tihti peatamatut vajadust (mitte tahet) millegi saavutamiseks. Kõik need sajatunnised töönädalad, eraelu puudutavad ohverdused ja unetud ööd on kantud just ühele asjale pühendumisest. Töö ja eraelu tasakaal on paljudele edukatele ettevõtjatele midagi ennekuulmatut.

Probleemid võimupositsioonidel olijatega

Tallekestest ei saa järgmiseid Steve Jobse. Allumatus ja mässumeelsus võib tekitada küll kuhjaga probleeme, kuid samas aitab näha asju teise nurga alt, kui tavainimesed.

Rida purunenud suhteid või suhete puudumine

See, et kellelgi pole olnud pikka ja edukat suhet, ei tähenda seda, et tal oleks probleeme pühendumisega. Edukad ettevõtjad pühenduvad lihtsalt pahatihti partneri asemel oma karjäärile.

Introvertsus

Mitte kõik inimesed ei ole sotsiaalselt üliaktiivsed. Paljud edukad ettevõtjad on vaiksed ja sissepoole suunatud, kuid see-eest head jälgijad, planeerijad ja tegutsejad. 

Ülbus

Alandlikkus ja võltstagasihoidlikkus on isikuomadused, mis ei teeni ettevõtjat eriti hästi. Ettevõtjana pead sa olema enda võimetes ja oskustes kindel, pidev kõhklemine ja madal eneseusk ei vii sind aga edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles