Ühistranspordi optimeerimine viis Kaliningradis omakohtuni

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagine Saksa linn Köningsberg kuulub tänapäeval  Venemaa koosseisus ja kannab alates 1946. aastast nime Kaliningrad.
Kunagine Saksa linn Köningsberg kuulub tänapäeval Venemaa koosseisus ja kannab alates 1946. aastast nime Kaliningrad. Foto: AFP / Scanpix

Kaliningradi liinibussi nr155 reisijad ajasid sellel nädalal naisterahva jõhkralt sõidukist välja, et buss loobuks marsruuti pidi sõitmisest ja suunduks kiiremat otseteed kasutades lõpp-peatusesse.

Avariilise silla tõttu suunati Kaliningradis ühistransport ümber ning mitmed liinid osutusid varasemast pikemaks. „Selleks, et mitte teha liigset haaki, sõites Džerzinski tänava ristmikuni, küsib bussijuht, kas bussis on reisijaid, kelle pärast tuleb sõita mööda ümbersõiduteed. Kokkuvõtteks leidus üks naisterahvas, kellel oli vaja maha minna Jemeljanovi tänava piirkonnas,“ rääkis agentuurile Rosbalt pealtnägija.

Teised reisijad, mõistes, et nad jõuavad sellisel juhul koju pool tundi hiljem, ajasid naisterahva sõna otseses mõttes bussist välja. Seepeale võttis bussijuht liininumbri maha ja sõitis otse üle avariilise silla.

„Reisijad rõõmustasid selle üle niiväga, et oleksid üksteist õnne pärast lausa kallistama hakanud. Valitses selline meeleolu, justkui nad oleksid võitnud jalgpallimängu,“ kirjeldas pealtnägija.

Samal ajal teatas Kaliningradi  linnavalitsus kokku 11 ühistranspordi liini sulgemisest. Põhjuseks toodi väidetav dubleerimine ning asjaolu, et erabussifirmad võtavad ära kliente linna poolt doteeritavatelt trollibussidelt ja trammidelt. „Saage aru, et me ei saa teha nii, et igaüks, kes astus majast välja, istus bussi ja sõitis vajaliku marsruudini,“ rääkis Kaliningradi linnapea Aleksandr Jarošuk.

„Ei tule niimoodi välja, et igal kaliningradlasel oleks mugav: väljud majast – vaja sõita Balti rajooni. Hopp, istun ja sõidan,“ vahendas linnapea sõnu New Kaliningrad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles