RMK teenis 44,6 miljonit kasumit

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK metsatraktor Eesti-Vene kontrolljoont puhastamas.
RMK metsatraktor Eesti-Vene kontrolljoont puhastamas. Foto: Margus Ansu

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) nõukogu kinnitas eile ettevõtte 2014. aasta auditeeritud majandusaasta aruande, mille kohaselt teenis RMK 163,5 miljoni euro suuruse käibe juures 44,6 miljonit kasumit. Varemavaldatud auditeerimata aruandega võrreldes kasvas kasum nelja miljoni euro võrra.

RMK käive suurenes aastaga 5 protsenti ja kasum 25 protsenti, teatas riigiettevõte.

2014. aastal müüs RMK 3,2 miljonit kuupmeetrit metsamaterjali, mis on sama palju kui aasta varem. Kasumi kasvu tingis RMK juhatuse esimehe Aigar Kallase sõnul palkide osakaalu suurenemine müügimahus. Müügimahu suurenemine oli omakorda tingitud paranenud metsatööde kvaliteedist ning kohaliku töötleva tööstuse suurenenud võimekusest peenemat metsamaterjali töödelda.

Palgid moodustasid RMK 2014. aasta kogumüügist 45 protsenti, paberipuit 36 protsenti, küttepuit 15 protsenti ning hakkpuit 4 protsenti.

2015. aasta käibeks prognoosib RMK 169,3 miljonit eurot ning puhaskasumiks 35,2 miljonit eurot. Raiutava puidu kogust on RMK teatel sel aastal küll kavas mõnevõrra suurendada, ent kuna kasv tuleb riigi omandisse juurde vormistatud ning aastaid hooldamata metsamaade majandamise arvelt, suureneb müügimahus madalakvaliteedilise puidu osakaal ja sellest tuleneb ka väiksem kasum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles