Roubini: USA majanduskasv peatub

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi ülikooli professor Nouriel Roubini.
New Yorgi ülikooli professor Nouriel Roubini. Foto: Reuters / Scanpix

Ilma turgutuspakettideta USA majanduse kasv peatub ning aasta edenedes võib majandus ka tagasi langusesse kukkuda, tõdes New Yorgi Ülikooli professor Nouriel Roubini.

Roubini lausus USA populaarsele investorite kanalile CNBC, et tehniliselt ei pruugi kahekordne ehk W-kujuline majanduslangus aset leida, kuid sellel ei ole tähtsust, sest praegu loodetavat sisemajanduse kogutoodangu kasvu ei tule ning juba see fakt tekitab finantsturgudel suure peavalu.

Toimuv saab Roubini sõnutsi olema surnud ring, sest  majanduse negatiivsete üllatuste põhjal langevad aktsiaturud ning laenu hind tõuseb. Sellel omakorda on negatiivne mõju tarbimisinvesteeringutele ning kapitali hind tõuseb. Ja siis jõuab reaalmajanduse jaoks kohale järgmine šokk.

Roubini sõnutsi kasvab USA majandus kolmandas kvartalis oodatud 2,5 protsendi asemel tõenäoliselt vaid protsendi.  «See on juba langus,» lausus Roubini, kelle sõnutsi aasta teine pool saab olema esimesest oluliselt kehvem, sest taganttuule asemel puhuvad nüüd vastutuuled.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles