Väikeettevõtjad soovivad arvete deklareerimise piiri tõstmist 3000 euroni

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Väikeettevõtjate liit EVEA saatis rahandusministeeriumile ning maksu- ja tolliametile pöördumise, milles tegid ettepaneku tõsta arvete deklareerimise alampiiri praeguselt 1000 eurolt 3000 euroni.

Samas pakkusid nad, et riskigruppi kuuluvad ettevõtted ehk ehituse, kütuse, väärismetallide jms valdkonnas tegutsevad ettevõtted deklareeriks kõik arved. Nad teevad ettepaneku kaotada KMD INF ja teha selle asemele MKS muudatus, mis kohutab iga maksumaksjat, kui MTA talt seda nõuab, esitama oma raamatupidamise info elektroonilisel kujul etteantud formaatides.

«Lisaks ühekordsetele kontrollidele anda MTA-le õigus kehtestada nn riskigruppides olevatele ettevõtjatele kohustus teatud perioodi jooksul esitada aruandeid iga kuu. Lisaks muud meetmed, pöördmaksustamine, ostja kohustus maksta käibemaksu müüja eest otse MTA kontole, tegevusala piirangud, registreerimised, tagatised,» loetles EVEA president Kersti Kracht pöördumises.

Lisaks soovivad nad ka autode erisoodustusmaksu vähendamist poole võrra. Kui sõiduautot kasutatakse kolme või enama äriühingu teenindamiseks, siis erisoodustusmaksu nende ettepanekul ei rakendataks.

Mikroettevõtjad võiksid EVEA hinnangul esitada käibedeklaratsioone kord kvartalis või aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles